08-10-11

Carl at Station 30Gisteren was ik nog maar een kwartiertje in de kazerne en ik mocht al vertrekken!

Station 30 huist een engine en een rescue, overdag komt er een tweede rescue bij. In totaal dus goed voor 6 man overdag en 3 's nachts. Het is een kleine maar aangename kazerne, temidden van een hoop gated communities met de allermooiste en allergrootste huizen ooit gezien! Daarnaast zijn er nog enkele drukke wegen en commerciƫle gebouwen. Het gemiddelde aantal oproepen staat hier op zo'n 15 per shift. Deze zijn voornamelijk overdag, 's nachts kunnen we rustig slapen. De crew van gisteren was zeer goed! Toffe mensen allemaal die me direct lieten thuis voelen. Ook vandaag zijn 't zeer toffe gasten. 't Is zo'n beetje de fun crew want we steken hier wat uit!

 

Dat was gisteren niet anders. Sinds gisterenavond 17h00 tot 21h00 reden we zo'n 5 keer uit, allen voor medische oproepen, het ene al wat deftiger dan het andere. Deze nacht niets wat ons dus een zalige nachtrust gaf.

Deze ochtend, na het bekende ochtendritueel van koffie, inventaris en een nieuwe voorstelling aan een nieuwe ploeg gingen we op zoek naar een ontbijt. Gewoon met de autopomp wat gaan rondrijden hier en daar, dan opeens ergens aan een "bakkerij" even stoppen om wat broodjes en koekjes op te halen.

Nadien gingen we dan naar de winkel achter boodschappen voor het avondmaal. De rest van de voormiddag werd dan gevuld met oefenen. Zo trokken we naar een nieuwe wijk waar er nog geen hydrantennetwerk is, hier moet het water dus uit de rivieren en meren komen. Een oefening in aanzuigen op open water dus. En ja, waar is de plek van van een Korporaal dan...? Inderdaad, aan het pomppaneel. En ikke maar draaien en trekken en duwen en al aan die hendels...!

 

Na de lunch was het even tijd voor een middagdutje, gevolgd met de eerste oproep van de dag. Aangezien de regen zich hier heeft aangezet, hebben we ons ondertussen gezellig in de zetel genesteld, met de TV op football!

 

Binnen een halfuurtje beginnen we aan 't eten, chicken teriyaki met een "Amerikaans ijsje" als dessert. En als 't mee/tegenzit...doen we nog een oproepje ook.

22:36 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

De commentaren zijn gesloten.