10-10-11

"Rough night" at station 19


 

Na een uitstap en een etentje met de groep en diverse officieren was ik rond 21.00 u terug in de post.
Niet lang daarna een medische oproep voor rescue 19; Een oudere vrouw die gevallen was werd door ons vervoerd naar het lokale ziekenhuis van Jupiter. Onderweg werden we geconfronteerd met een autobrand. Enkele mensen deden ons stoppen en vertelden dat er nog twee mensen in het voertuig zaten. De patient achter gelaten, direct opgeschaald en op zoek naar de beschikbare middelen in de veredelde ambulance. (twee brandblussers en een holigan tool) en gewapend met deze tools op het brandend voertuig af, waar inderdaad twee mensen in zaten en wat brandde als een fakkel. Alle blussers leeggemaakt om de mensen zo goed mogelijk te beschermen tot er water was van engine 19. Engine 19 was binnen een paar minuten ter plaatse, maar geloof me dit zijn de langste minuten die je kan meemaken.
http://static.skynetblogs.be/media/173530/1511553097.jpg
 
Het voertuig was met hoge snelhed diverse keren over de
kop gegaan dus bijkomend was het dak ongeveer ter hoogte van de bovenkant portier dus ook het dak moest er worden afgeknipt voor de bevrijding. Kortom een gecompliceerd ongeval met brand waarvan de foto's hier niet op zijn plaats zijn uit respect. Een persoon overleed ter plaatse en de ander vecht nog voor zijn leven.

Een paar uur later weer een oproep voor een verkeersongeval op de Florida turnpike. Eenzijdig en geen gewonden. Al met al is een paar uur slaap ergens vandaag wel te vinden hoop ik. Zo niet dan slapen we thuis.
http://static.skynetblogs.be/media/173530/1280964221.jpg

Voor de rest een leuk verblijf en drie goede ploegen op station 19. We heben hier zelfs "huisdieren" die we zo af en toe uit de vuilniscontainers zien sprinten.

 

http://static.skynetblogs.be/media/173530/476143854.jpg


 
groeten uit station 19
 
Eric
 17:40 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

De commentaren zijn gesloten.