10-10-11

zondag en maandag op station 23

Zondagmorgen op Station 23 groot alarm! En deze keer niet voor een uitruk, maar de reuze grote plasma televisie doet het niet meer. Het alarm behelst de hevige discussies tussen ploegen wie dit op zijn geweten heeft. De opkomende ploeg verdenkt de afgaande ploeg een geintje uit te halen. Iedereen trekt aan alle stekkers, drukt op alle knoppen, maar geen beeld, wel geluid. Dus blijft het geluid aan, hebben we bij het ontbijt toch iets van football. Als we net aan tafel zitten, komen er plots rookwolken uit de tv, een paar minuten later is het toestel total loss. Als we niet in de station waren geweest om in te grijpen zou de boel behoorlijk zwart zijn geworden! Het meest interessante en mooiste waren de discussies en telefoontjes met andere ploegen die volgden. Ik heb veel nieuwe ronkende taal geleerd.....


Behoudens een paar medical runs bleef de ochtend rustig. Na terugkomst van ons gezamenlijk uitje
direct een traffic accident: een dronken Mexicaan was achterop een truck geklapt. Allebei de airbags af, geen gewonden. Aan mij werd gevraagd of ik Spaans spreek. Ik zeg dat ik alleen twee bier kan bestellen en roep "dos cervesa, por favor"en de Mex steekt 7 vingers op.... echt te veel gedronken dus. Thanks Henry, so it's 7 beer, nice. Verder op de avond nog een paar medical calls, de nacht heerlijk geslapen.

Maandagmorgen begint met een traffic accident, een fraaie Ford Cobra is op een truck geknald. Het incident blijft beperkt tot veel schade en een dame die zelf uitstapt om op de brancard te gaan liggen, met rugpijn.

http://static.skynetblogs.be/media/173530/2144413221.JPG

Een call voor "public assistance"blijkt om de klassieke brandweerinzet te gaan: kat uit een boom halen, op een "mobile home estate", een armoedig park met mensen uit Mexico, Guatamala, Cuba, whatever. Zelfs de US-vlag hangt er in flarden bij. Na de nodige capriolen lukt het de captain het mormel te pakken, er een paar krassen in zijn gezicht aan over houdend.
http://static.skynetblogs.be/media/173530/468510136.JPG
Met de lunch terug op de station tref ik de halve politiemacht etend aan in de dayroom, de samenwerking met de politie is goed hier.

21:36 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (1) | |  Facebook | Permalink |

Commentaren

Dat verhaal van die Mexicaan met z'n dos servezas en z'n 7 vingers, hilarisch :-)

Gepost door: Carola | 10-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.