13-10-11

Laatste dag op Station 30


Eens kijken, we waren maandagnamiddag toen ik hier de laatste keer iets heb geschreven...

De dag was kalm. Amper twee oproepen, dat beloofde voor de nacht...en we hebben het geweten ook! Zo maar eventjes 5 oproepen na middernacht, evenwel niks speciaals of noemenswaardigs.

 

Het was dus kort dag dinsdag. Dinsdag werd de dag gevuld met een bezoek aan de Traumahawk, het 911 center en de brandweerschool, hier al uitvoerig besproken op de blog. Het was rond 17h00 toen iedereen teruggebracht werd naar de respectievelijke posten.

Ik bracht de nacht niet door in de kazerne... Dankzij Chief Anderson, de Chief die verantwoordelijk is voor de Special Operations, kon ik een nachtje meedraaien op de heli van de politie. Een zeer interessant bezoek!

Ik kreeg eerst een rondleiding van de post welke op de luchthaven gevestigd is, net naast de gebouwen van de Traumahawk. Daarna wat uitleg over de toestellen en ik kreeg ook een veiligheidsbriefing. Na de gewone briefing kreeg ik dan mijn helm, uitgerust met NVG's en al en gingen we de lucht in. We deden een patrouillevlucht van zo'n twee uur en tijdens deze vlucht werd tweemaal onze bijstand gevraagd. De eerste keer was voor een geplande arrestatie met het SWAT-team, de tweede keer was het voor een inbraak.

Na de vlucht kreeg ik nog een filmpje te zien over de dienst en de werking ervan. Niet veel later ging de scramble-bel en begon iedereen te lopen. De heli werd opgestart en 4 minuten later hingen we in de lucht, op weg naar een achtervolging. Om 05h00 's ochtends ben ik dan uiteindelijk terug naar de station gereden om nog een uurtje slaap te pakken alvorens me klaar te maken voor de nieuwe dag.

 

Gisteren was het dus die nieuwe dag, met een bezoek aan de Fire Chief, de luchthavenbrandweer en Station 73 nabij Lake Okeechobee.

Gisterenavond, toen ik terug was in de kazerne, was ik net op tijd voor het avondmaal welke direct gevolgd werd door een trauma op het footballfield. Het is nu 06h30 en we zijn net terug van de volgende oproep dus het was al bij al een goeie nacht.

 

De laatste dag bij de brandweer van Palm Beach County gaat hier in. Tijdens de voormiddag staat er wederom bezoeken op het programma, ditmaal gaan we naar de logistieke afdeling van de brandweer, een uniform shop en de burelen van de Union. Deze middag staat er ook nog een recreatieve activiteit op het programma maar ik zal terug naar m'n station gaan om de laatste middag, avond en nacht door te brengen.

Ik zal mijn koksmuts al opzetten!

 


12:56 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

De commentaren zijn gesloten.