10-10-11

station 24 pbc

http://static.skynetblogs.be/media/173530/image014-thumb.jpghttp://static.skynetblogs.be/media/173530/image013-thumb.jpghttp://static.skynetblogs.be/media/173530/image012-thumb.jpghttp://static.skynetblogs.be/media/173530/image011-thumb.jpg


 


 

 

 

 

B schift


 

http://static.skynetblogs.be/media/173530/image015-thumb.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Our captain on friday


 


Groetjes Steve Rondelez
21:34 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (2) | |  Facebook | Permalink |

Eerste bewegende beelden uit the 57, the station that rocks

20:42 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

berichtje van station 42


Nu we eens tijd hebben kunnen we eens een berichtje posten op de blog, we zijn hier nu van vrijdagnamiddag in station 42. Op vrijdag was het nogal rustig met een 3 tal rescue oproepen in de nacht.Het is hier een wijk met talrijke resorts voor ouderen zodat de oproepen veelal “"fall"” zijn en "hartklachten." Op zaterdag was er veel regen en wind verwacht die dan ook in de vooravond gepasseerd is met als gevolg dat we deze nacht maar enkele uurtjes konden rusten. De oproepen waren van "fall" tot "mensen met een griepje" en "hartklachten ", ook diverse ongevallen door hevige regen en wind alsook brandalarmen. Ik denk zo een 15 tal oproepen.


Zondagmiddag werden we door de district chief uitgenodigd voor een namiddag site-seeing met de volledige groep naar Jupiter op daarna te gaan eten in Duffy s sports, ongelooflijk een restaurant met rondom tv met alle soorten sport. Dan terug naar station 42 voor een nachtje rust die 30 min duurde. Na een aantal nachtelijke ritten een douche en ontbijt zijn we klaar om aan de volgende reeks calls te beginnen.


Het weerbericht voor vandaag voorspeld weer niet veel goeds, donder en regen voor in de namiddag maar wel met zwoele temperaturen (30 graden).


Het beloofd weer een drukke dag te worden in station 42.


Groeten,


Philippe en Gery20:40 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (1) | |  Facebook | Permalink |

heads-up station 33

http://static.skynetblogs.be/media/173530/2757741151.JPGHey all,

Hereby a heads-up from station 33. At the moment it's going quit slow. Neil is on the Rescue and he had 5 calls today. I'm on the engine and we haven't got any yet. Hopefully this afternoon we have a few. The guys here are great man!!!

Larry and Neil
20:28 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

Carl at Station 30

Een kleine update voor Station 30 sinds zaterdagavond.

Die dag was het vrij kalm overdag, de teller bleef steken op 1 oproep. Dat was een goeie waarschuwing van wat 's nachts zou volgen...

Na het avondmaal, de bijhorende afwas en kuistaken, zijn we naar een nieuwe gated community gereden met de autopomp om er wat constructies te gaan bekijken. Ik moet zeggen...er stonden weer heel wat kastelen tussen die zelfs nog groter zijn dan de brandweerposten hier...

Niet veel later werden we opgeroepen voor een brandalarm. Blijkbaar doen ze dat hier in een uitruk als een gewone wagen, zonder licht en sirene...want meestal is het toch niks... Ok, tot als 't wel eens iets zal zijn!

Als we terug in de kazerne waren, na een ijsje en tijdens American Football, ging de bel voor een woningbrand. Een viertal autopompen, twee rescue's en een ladderwagen reden samen met 2 chiefs uit. Engine 30 was first in. 't Spel was al snel onder controle, het bleef beperkt tot wat vlammetjes van brandend vet in een pan en op 't vuur. Het resultaat van een slechte kok...

De rest van de dag werd gevuld met een klein beetje slaap en 5 medische oproepen na middernacht. 

Na een heerlijk ontbijt op zondag en een voorstelling aan een nieuwe ploeg, heb ik me nog wat in de zetel gezet...naast alle Amerikaanse collega's. We zijn  tijdens de voormiddag één keer uitgereden voor een verkeersongeval maar met een cancel onderweg. De namiddag en avond werd gevuld met een toeristische rondrit doorheen Jupiter en een bezoek aan een sportsbar van Duffy's.

Toen ik terug was in de kazerne ging de bel voor een brandalarm maar deze werd reeds gecancelled alvorens uit te rijden. Voor de rest bleef de nacht kalm tot 06h45 deze ochtend toen de Rescue werd opgeroepen voor een dame die gevallen was. 

Vandaag zij we uitgereden voor een grasbrand, ni veel bijzonder. Na een dikke tien minuten was 't vuur al uit. Daarna mocht ik nog twee medische tussenkomsten op mijn lijstje zetten ook. We reden ook al naar de winkel achter lunch en de boodschappen voor het avondmaal. 

 

18:46 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

"Rough night" at station 19


 

Na een uitstap en een etentje met de groep en diverse officieren was ik rond 21.00 u terug in de post.
Niet lang daarna een medische oproep voor rescue 19; Een oudere vrouw die gevallen was werd door ons vervoerd naar het lokale ziekenhuis van Jupiter. Onderweg werden we geconfronteerd met een autobrand. Enkele mensen deden ons stoppen en vertelden dat er nog twee mensen in het voertuig zaten. De patient achter gelaten, direct opgeschaald en op zoek naar de beschikbare middelen in de veredelde ambulance. (twee brandblussers en een holigan tool) en gewapend met deze tools op het brandend voertuig af, waar inderdaad twee mensen in zaten en wat brandde als een fakkel. Alle blussers leeggemaakt om de mensen zo goed mogelijk te beschermen tot er water was van engine 19. Engine 19 was binnen een paar minuten ter plaatse, maar geloof me dit zijn de langste minuten die je kan meemaken.
http://static.skynetblogs.be/media/173530/1511553097.jpg
 
Het voertuig was met hoge snelhed diverse keren over de
kop gegaan dus bijkomend was het dak ongeveer ter hoogte van de bovenkant portier dus ook het dak moest er worden afgeknipt voor de bevrijding. Kortom een gecompliceerd ongeval met brand waarvan de foto's hier niet op zijn plaats zijn uit respect. Een persoon overleed ter plaatse en de ander vecht nog voor zijn leven.

Een paar uur later weer een oproep voor een verkeersongeval op de Florida turnpike. Eenzijdig en geen gewonden. Al met al is een paar uur slaap ergens vandaag wel te vinden hoop ik. Zo niet dan slapen we thuis.
http://static.skynetblogs.be/media/173530/1280964221.jpg

Voor de rest een leuk verblijf en drie goede ploegen op station 19. We heben hier zelfs "huisdieren" die we zo af en toe uit de vuilniscontainers zien sprinten.

 

http://static.skynetblogs.be/media/173530/476143854.jpg


 
groeten uit station 19
 
Eric
 17:40 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

Columbus day holiday

Vandaag is het een extra feestdag in de USA

Columbusdag (Engels: Columbus Day, Spaans: Dia de La Hispanidad) is een herdenkingsdag in verschillende landen in Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Spanje en Italië.

De dag (12 oktober) herinnert aan het feit dat de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst Columbus (Cristoforo Colón) in 1492 Amerika (dat toen nog niet die naam droeg) 'ontdekte'.

In de Verenigde Staten werd Columbusdag vooral door Amerikanen van Italiaanse afkomst gevierd. Op aandrang van dit bevolkingsdeel verklaarde president Franklin D. Roosevelt in 1937 Columbusdag tot een nationale feestdag. Een groot deel van de staten erkennen echter Columbusdag niet als een officiële staatsfeestdag. De dag wordt vooral gevierd in staten met een aanzienlijke Italiaanse bevolking, zoals New York, New Jersey en Massachusetts.

Voor velen in de Verenigde Staten is Columbusdag een omstreden feestdag. Leden van de oorspronkelijke volkeren in Noord-Amerika, tegenwoordig door de huidige Engelssprekende Amerikanen aangeduid als Native Americans, en door de Europeanen Indianen genoemd, zien in Columbus het symbool van het begin van de onderwerping van de oorspronkelijke bevolking in Amerika. De staat South Dakota viert de feestdag, maar veranderde de naam officieel in Native American Day. Anderen geloven dat de Vikingen Noord-Amerika eerder bezochten dan Columbus. Er bestaan bewijzen voor een Viking-vestiging onder leiding van Leif Eriksson in Newfoundland. In Minnesota en Wisconsin in de VS wordt Leif Eriksson Day gevierd, mede vanwege het relatief grote aantal Scandinaviërs dat zich daar heeft gevestigd in de 19de eeuw.

In sommige Latijns-Amerikaanse landen wordt de dag onder een andere naam gevierd, bijvoorbeeld Día de la Raza (Dag van het Ras). Maar ook: Día de las Culturas (Dag van de Culturen) in Costa Rica, Discovery Day (Ontdekkingsdag) op de Bahama's, en sinds 2002 in Venezuela: Día de la Resistencia Indígena (Dag van Inheems Verzet).

History

Columbus Day first became an official state holiday in Colorado in 1906, and became a federal holiday in 1937. However, people have celebrated Columbus' voyage since the colonial period. In 1792, New York City and other U.S. cities celebrated the 300th anniversary of his landing in the New World. In 1892, President Benjamin Harrison called upon the people of the United States to celebrate Columbus Day on the 400th anniversary of the event. During the four hundredth anniversary, in 1892, teachers, preachers, poets and politicians used Columbus Day rituals to teach ideals of patriotism. These patriotic rituals were framed around themes such as support for war, citizenship boundaries, the importance of loyalty to the nation, and celebrating social progress.[1]

Catholic immigration in the mid-19th century induced discrimination from anti-immigrant activists. Like many other struggling immigrant communities, Catholics developed organizations to fight discrimination and provide insurance for the struggling immigrants. One such organization, the Knights of Columbus, chose that name in part because it saw Christopher Columbus as a fitting symbol of Catholic immigrants' right to citizenship: one of their own, a fellow Catholic, had discovered America.[1]

Many Italian-Americans observe Columbus Day as a celebration of their heritage, the first occasion being in New York City on October 12, 1866.[2] Columbus Day was first popularized as a holiday in the United States through the lobbying of Angelo Noce, a first generation Italian, in Denver. The first official, regular Columbus Day holiday was proclaimed by Colorado governor Jesse F. McDonald in 1905 and made a statutory holiday in 1907.[3] In April 1934, as a result of lobbying by the Knights of Columbus, Congress and President Franklin Delano Roosevelt made October 12 a federal holiday under the name Columbus Day.[3][4]

Since 1971, the holiday has been fixed to the second Monday in October,[5] coincidentally the same day as Thanksgiving in neighboring Canada (which was fixed to that date in 1959). It is generally observed today by banks, the bond market, the U.S. Postal Service and other federal agencies, most state government offices, and some school districts. Some businesses and some stock exchanges remain open, also some states and municipalities abstain from observing the holiday.[6]

17:15 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |

zondag in Palm Beach County

Zondagmorgen bleven we allemaal nog wat in het firestation en reden we mee naar de oproepen die binnenkwamen.

Opnieuw waren het kleine verkeersongevallen en oproepen van medische aard.

IMG_8723.JPG

IMG_8728.JPG

 


 

Rond de middag begonnen de chauffeurs aan de oppikronde, we werden om 2 uur aan HQ verwacht.

Vanuit het meest zuidelijke station ben je toch al snel een uurtje onderweg

Eerst nog even Eric ophalen in station 19, en natuurlijk snel enkele foto's


IMG_8736.JPG
 

Eenmaal iedereen tesamen vertrekken we naar de Jupiter Lighthouse en omgeving.

 

IMG_8738.JPG

IMG_8743.JPG

IMG_8746.JPG

IMG_8749.JPG

IMG_8751.JPGDaarna werden we uitgenodigd voor het avondmaal door enkele van de district chiefs in de Duffy's sportsbar.

Een lekkere maaltijd terwijl we op verschillende schermen drie of vier verschillende sportwedstrijden volgden.

IMG_8755.JPGDe sfeer zat er zeker in, zeker na een paar budweiser.

Rond 9 uur was iedereen terug in de stations for another busy night (hopelijk).

IMG_8761.JPGIn 57 kregen we echter zeker voldoende nachtrust, de eerste bel klonk pas rond 5.30 's morgens16:12 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | |  Facebook | Permalink |